nazwa szkoły: | TECHNIKUM KLASA I technik żywienia i gospodarstwa domowego) w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im.St.Staszica w Sejnach | powiat: | sejneński | |||
przedmiot | klasa | autor | tytuł | wydawca | numer dopuszczenia podręcznika | NUMER |
Język polski | 1 | K. Mrowcewicz | Przeszłość to dziś. Kl. I cz.I i II | Stentor | 130/02 | DKOS-4015-143/-02 |
Język angielski | 1 | C.L.Atham-Koenig, Tim Falla Paul, A. Davies | Matura solutions pre-intermediate | Oxford Uniwersity Press | 258/02 | D KOS – 4015 – 117 / 02 |
Język niemiecki | 1 | K.Łuniewska,Z.Wąsik,U.Tworek | Alles Klar 1a Poziom podstawowy | WSiP | 17/07 | D KOS – 4015 – 119 / 02 |
Historia | 1 | B.Polek,M.Wilczyński | Ludzie i epoki 1 | Znak | 58/02 | D KOS – 4015 – 65 / 02 |
Fizyka i astronomia | 1 | Anna Kaczorowska | Fizyka i astronomia część 1 | ŻAK Wydawnictwo Edukacyjne Zofii Dobkowskiej | 135/02 | D KOS – 4015 – 61 / 02 |
Matematyka | 1 | W. Babiański, L. Chańko, D. Pończek | Matematyka 1 | Nowa Era | 106/02 | DKOS – 5002- 79/07 |
Technologia informacyjna | 1 | E. Gurbiel, M.Sysło | Technologia informacyjna | WSiP | MEN 99/07 | DKOS-4015-18/02 |
Geografia | 1 | W.Kosakowski ;T.Krynicka-Tarnacka,G.Wnuk,Z.Wojtkowicz | System przyrodniczy Ziemi | SOP w Toruniu | 200/02 ;6/03 | D KOS – 4015 – 78 / 02 |
Biologia | 1 | W.Lewiński | Biologia | Operon | 171/02 | D KOS – 4015 – 5 / 02 |
Chemia | 1 | M.Litwin,Szarota Styka-Wlazło,J.Szymańska | Chemia ogólna i nieorganiczna | Nowa Era | 109/02 | D KOS – 4015 – 46 / 02 |
Podstawy żywienia człowieka | 1 | K.Flis,W.Konaszewska | Podstawy żywienia człowieka | WSiP | 7/80 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Przysposobienie obronne | 1 | Z.Smutek,A.Nowak | Przysposobienie obronne cz.I | OPERON | 146/02 | DWK –4015 – 2 /01 |
Technologia gastronomiczna | 1 | A.Procner | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | WSiP | 2000 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych | 1 | W.Jastrzębski | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | PWN | 1997 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Religia/ Etyka | 1 | Z. Marek | Jestem świadkiem Chrystusa w Kościele | WAM Kraków | AZ-4-01/1 | AZ-41-01/1-1 |
nazwa szkoły: | TECHNIKUM KLASA II (technik żywienia i gospodarstwa domowego) w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im.St.Staszica w Sejnach | powiat: | sejneński | |||
przedmiot | klasa | autor | tytuł | wydawca | numer dopuszczenia | numer MENiS |
Język polski | 2 | A.Nawarecki,D.Siwicka | Przeszłość to dziś | Stentor | 130/02 | D KOS – 4015 – 143 / 02 |
Język angielski | 2 | C.L.Atham-Koenig, Tim Falla Paul, A. Davies | Matura solutions pre-intermediate | Oxford Uniwersity Press | 258/02 | D KOS – 4015 – 117 / 02 |
Język niemiecki | 2 | K.Łuniewska,Z.Wąsik,U.Tworek | Alles Klar 1b Poziom podstawowy | WSiP | 167/07 | D KOS – 4015 – 119 / 02 |
Historia | 2 | B.Popiołek | Ludzie i epoki 2 | Znak | 1/03 | D KOS – 4015 – 65 / 02 |
Fizyka i astronomia | 2 | J. Chrapkowska, A. Kaczorowska | Fizyka i astronomia 2 zakres podstawowy Fizyka i astronomia - zbiór zadań | ŻAK Wydawnictwo Edukacyjne Zofii Dobkowskiej | 135/02 | D KOS – 4015 – 61 / 02 |
Matematyka | 2 | W. Babiański, L. Chańko, D. Pończek | Matematyka 2 | Nowa Era | 106/02 | DKOS – 5002- 79/07 |
Geografia | 2 | A. Stark | Świat w fazie przemian | SOP w Toruniu | 299/03 | D KOS – 4015 – 78 / 02 |
Biologia | 2 | W.Lewiński | Biologia | Operon | 242/03 | D KOS – 4015 – 5 / 02 |
Chemia | 2 | M.Litwin,Szarota Styka-Wlazło,J.Szymańska | Chemia organiczna | Nowa Era | 109/02 | D KOS – 4015 – 46 / 02 |
Podstawy żywienia człowieka | 2 | K.Flis,W.Konaszewska | Podstawy żywienia człowieka | WSiP | 7/80 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Przysposobienie obronne | 2 | Z.Smutek,A.Nowak | Przysposobienie obronne cz.I | OPERON | 220/03 | DWK –4015 – 2 /01 |
Technologia gastronomiczna | 2 | A.Procner | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | WSiP | 2000 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych | 2 | W.Jastrzębski | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | PWN | 1997 | 321[10]/MEN/2009.02.02 |
Podstawy przedsiębiorczości | 2 | M. Biernacka, J. Korba | Podstawy przedsiębiorczośći | OPERON | 103/04 | D KOS – 4015 – 81 / 02 |
Obsługa konsumenta | 2 | 321[10]/MEN/2009.02.02 | ||||
Przedsiebiorstwo gastronomiczne | 2 | 321[10]/MEN/2009.02.02 | ||||
Religia/Etyka | 2 | Z. Marek | Jestem świadkiem Chrystusa w świecie. | WAM Kraków | AZ-4-01/1 | AZ-43-01/1-1 |
nazwa szkoły: | TECHNIKUM KLASA III (technik żywienia i gospodarstwa domowego) w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im.St.Staszica w Sejnach | powiat: | sejneński | |||
przedmiot | klasa | autor | tytuł | wydawca | numer dopuszczenia | numer MENiS |
Język polski | 3 | E.Paczoska,J.Kopciński | Przeszłość to dziś | Stentor | 130/02,200/04 | D KOS – 4015 – 143 / 02 |
Język angielski | 3 | C.L.Atham-Koenig, Tim Falla Paul, A. Davies | Matura solutions pre-intermediate | Oxford Uniwersity Press | 258/02 | D KOS – 4015 – 117 / 02 |
Język niemiecki | 3 | K.Łuniewska,Z.Wąsik,U.Tworek | Alles Klar 2a, poziom podstawowy | WSiP | 95/08 | D KOS – 4015 – 119 / 02 |
Historia | 3 | G.Szymanowski,P.Trojański | Ludzie i epoki 3 | Znak | 432/03 | D KOS – 4015 – 65 / 02 |
Wiedza o społeczeństwie | 3 | J. Maleska, Z. Smutek | Wiedza o społeczeństwie | OPERON | 139/04 | DKOS - 4015 - 27/02 |
Wiedza o kulturze | 3 | W.Panek | Wiedza o kulturze | Wydawnictwo Polskie w Wołominie | 36/04 | DKOS-4015-172/02 |
Matematyka | 3 | B. Babiański, L Chańko | Matematyka III zakres podstawowy | Nowa Era | 80/09/S | D KOS – 5002 – 79/ 07 |
Podstawy ekonomii | 3 | K. Krześniak | Podstawy ekonomii | Format AB | 34/00 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Technologia gastronomiczna | 3 | A.Procner,K.Flis | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | WSiP | 2/82 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Podstawy przedsiębiorczości | 3 | M. Biernacka, J. Korba | Podstawy przedsiębiorczośći | OPERON | 103/04 | D KOS – 4015 – 81 / 02 |
Mikrobiologia żywności | 3 | E i T.Drewniak | Mikrobiologia żywności | WSiP | 1992 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Organizacja turystyki na obszarach wiejskich | 3 | B. Mikuta, K. Żelazna | Organizacja ruchu turystycznego na wsi | Format AB | 26/2004 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Podstawy biurowości | 3 | Jerzy Bryś | Podstawy biurowości | Wydawnictwo FORMAT-AB | 19/99 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Religia/ Etyka | 3 | Z. Marek | Jestem świadkiem Chrystusa w rodzinie. | WAM Kraków | AZ-4-01/1 | AZ-43-01/1-1 |
nazwa szkoły: | TECHNIKUM KLASA IV (technik żywienia i gospodarstwa domowego) w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im.St.Staszica w Sejnach | powiat: | sejneński | |||
przedmiot | klasa | autor | tytuł | wydawca | numer dopuszczenia | numer MENiS |
Język polski | 4 | J.Kopciński | Przeszłość to dziś | Stentor | 200/04 | D KOS – 4015 – 143 / 02 |
Język angielski | 4 | Danuta Gryca | Repetytorium maturalne | Oxford Uniwersity Press | 258/02 | D KOS – 4015 – 117 / 02 |
Język niemiecki | 4 | K.Łuniewska,Z.Wąsik | Alles Klar 2b, poziom podstawowy | WSiP | 95/08 | D KOS – 4015 – 119 / 02 |
Historia | 4 | G.Szymanowski,P.Trojański | Ludzie i epoki 3 | Znak | 432/03 | D KOS – 4015 – 65 / 02 |
Wiedza o społeczeństwie | 4 | J. Maleska, Z. Smutek | Wiedza o społeczeństwie | OPERON | 139/04 | DKOS - 4015 - 27/02 |
Matematyka | 4 | K.Kłaczkow,M.Kurczab,E.Świda | Matematyka III | OFICYNA EDUK | 411/03 | D KOS – 4015 – 11 / 02 |
Zarządzanie firmą | 4 | J. Bryś, R. Bryś | Zarządzanie firmą | Format - AB | 5/02 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Marketing | 4 | M.Duczkowska-Piasecka | Marketing w agrobiznesie | Format AB | 34/96 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Podstawy ekonomii | 4 | K. Krześniak | Podstawy ekonomii | Format AB | 34/00 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta | 4 | A.Procner,K.Flis | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | WSiP | 2/82 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Organizacja turystyki na obszarach wiejskich | 4 | B.Mikuta, K. Żelazna | Organizacja ruchu turystycznego na wsi | Format AB | 26/2004 | 2407/MRiGŻ/1997.08.18 |
Religia/Etyka | 4 | Z. Marek | Jestem świadkiem Chrystusa w rodzinie. | WAM Kraków | AZ-4-01/1 | AZ-43-01/1-1 |
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. St. Staszica w Sejnach